La FAC s’ha adherit a la campanya “La cultura em toca”

La FAC s’ha adherit a la campanya “La cultura em toca”

La Federació d’Ateneus de Catalunya s’ha afegit a la campanya “La cultura em toca”, una iniciativa promoguda pel Cercle de Cultura i un grup de professionals de la captació de fons (fundraising) en l’àmbit cultural de Catalunya. Membres de la xarxa fundraising.cat, han decidit promoure i llençar una campanya per donar suport al sector cultural català.

La crisi sanitària i econòmica desfermada pel coronavirus posa en perill la supervivència del sector cultural i la de milers dels seus treballadors, ara que la cultura ha demostrat ser més necessària que mai.
El sector de la cultura està vivint un moment extremadament complicat en aquest temps de pandèmia arran de la covid-19. Amb el tancament durant el confinament, les restriccions d’aforament posteriors i altres mesures que condicionen la programació habitual, el sector pateix una greu crisi econòmica que posa en perill tant la seva viabilitat com l’impuls de nous projectes i la supervivència de milers de treballadors del sector.

A la campanya ja s’hi han sumat L’Auditori, el Festival Temporada Alta, la Fundació Catalunya Cultura, el TNC, el Teatre Lliure, el club TR3SC i altres projectes i entitats culturals d’arreu del país. La campanya compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Damm, la Fundació de Música Ferrer-Salat, Coca-Cola i REDI.

A través del web laculturaemtoca.cat, la campanya anima els ciutadans que estimen la cultura a comprar, difondre i/o donar per retornar a la cultura tot el que ens ha aportat en els moments extremadament complicats de la pandèmia.

El tret de sortida de la campanya ha estat aquest dimarts 27 d’octubre amb una actuació de Mireia Portes i David Olivares a la Terrassa del Teatre Lliure de Montjuïc.

1 Comment

  • Publicat fa 28/10/2020

    Beatriu

    Penso que tots els ateneus necessitarem d’iniciatives similars per sostenir els nostres projectes. Actualment hem perdut la capacitat de generar beneficis de la nostra programació, i certament ens trobem en una situació molt complicada per sos-tenir els nostres equipaments i als nostres treballadors/es.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.