El Govern de la Generalitat declara ‘bé essencial’ la Cultura

El Govern de la Generalitat declara ‘bé essencial’ la Cultura

En la darrera sessió del consell executiu del Govern de la Generalitat de Catalunya d’aquest dimarts, el Govern ha declarat la Cultura com a bé essencial. Segons la portaveu del Govern, Meritxell Budó, “aquesta declaració forma part d’un pla per preservar la cultura davant de noves restriccions, i establir una sèrie d’accions que donin cobertura als drets culturals del ciutadans i a les indústries i als sectors creatius”.

La notícia s’ha rebut amb entusiasme per tot el sector, especialment el de l’associacionisme, justament l’àmbit de la Federació d’Ateneus. El president de la FAC, Pep Morella, ha mostrat la seva satisfacció per la notícia: “Esperem que aquest acord sigui un punt de partida per desenvolupar el marc normatiu que garanteixi tant una als professionals, com també que dins d’aquests sectors culturals l’associacionisme cultural i els ateneus no siguin oblidats”.

El president de la Federació ha deixat clara també la importància de la funció dels ateneus dins l’àmbit de la cultura: “Els ateneus amb tots els seus equipaments, auditoris, sales i teatres donen resposta a la necessitat cultural que té la ciutadania. Som la cultura de proximitat i de km 0″. Amb això, Morella ha posat en valor també la feina de les entitats de tot el país a l’hora de fer arribar una “cultura de qualitat, professional o amateur, al territori. Des dels Pirineus fins a l’Ebre. No oblidem l’associacionisme”.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.