La FAC publica un nou número de la Revista Ateneus dedicat a l’espoli franquista

La FAC publica un nou número de la Revista Ateneus dedicat a l’espoli franquista

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha publicat el número 22 de la Revista Ateneus, que ja es pot descarregar aquí. L’edició de juny gira al voltant de l’exposició que s’està preparant en col·laboració amb La Mira ‘Quan s’enduen el país: l’espoli franquista als ateneus de Catalunya‘.

En aquest sentit, la Federació ha entrevistat la Comissària de l’Exposició, la Dra. Neus Moran, que descriu el procés que va seguir el franquisme per anar-se apoderant de molts dels estatges d’ateneus de l’època. Alguns van poder recuperar posteriorment l’edifici, altres no. Un dels fets més sorprenents és que algunes propietats estan ara mateix en mans dels ajuntaments, i aquests no les han tornat als seus legítims propietaris.

La revista també parla amb l’Innovation Human Rights, la Roser Grau i la Carme Palmés a l’apartat Protagonistes, la Noemí Riudor, que és membre de la Secció de Memòria Històrica de l’Ateneu Popular de Ponent de Lleida, i la Marta Colomé, que és infermera de l’Hospital Parc Taulí.

En Ramon Salicrú i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana escriuen un article sobre dos ateneus emblemàtics de Mataró. La Montserrat Duch i en Francesc Fortuño aprofundeixen sobre la desarticulació de la xarxa ateneística catalana durant el franquisme i la degana del COAC, Assumpció Puig fa valuoses aportacions des del camp de l’arquitectura fent una mirada endavant al futur dels ateneus.

La revista conté, a banda dels articles d’entitats, una secció especial amb algunes imatges històriques d’ateneus.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.