Guissona frisa per inaugurar les noves instal·lacions de l’Ateneu

Guissona frisa per inaugurar les noves instal·lacions de l’Ateneu

A la Delegació Terres de Ponent estem d’enhorabona, ja que després de deu anys en obres l’Ateneu de Guissona té previst inaugurar les noves instal·lacions al mes d’octubre. Ha estat un camí llarg i amb algun entrebanc que ha fet readaptar l’entitat durant tot aquest temps.

A la Delegació Terres de Ponent estem d’enhorabona, ja que després de deu anys en obres l’Ateneu de Guissona té previst inaugurar les noves instal·lacions al mes d’octubre. Ha estat un camí llarg i amb algun entrebanc que ha fet readaptar l’entitat durant tot aquest temps, però que alhora, ha comportat la reobertura del nou equipament sigui un dels fets més esperats per la població de Guissona.

Al juliol de l’any passat ja es va fer un primer pas en ferm amb la inauguració del nou bar de l’entitat situat al mateix edifici on s’emplaça l’ateneu.

L’Ateneu de Guissona es va constituir l’any 1923 amb l’objectiu de difondre coneixements literaris, científics i artístics, el foment dels interessos materials i el desenvolupament moral del país, així com el foment i la pràctica d’activitats físiques. Amb el temps també s’ha donat a aquesta entitat un vessant més social fruit del canvi de la societat en què estem immersos.

Així els primers objectius han estat complementats amb la voluntat de promoure l’associacionisme, el diàleg intergeneracional, la integració de la població nouvinguda, i la promoció de qualsevol manifestació cultural.

L’ateneu va ser parcialment cedit el 2007 pels socis a l’Ajuntament de Guissona, el qual s’ha encarregat d’aixecar-lo de nou i habilitar-lo per a activitats socials i culturals del poble, i l’any 2010 va ser declarat bé cultural d’interès local.

El mateix Ateneu serà l’encarregat de l’explotació de la cafeteria-restaurant i el consistori, un cop acabades les obres, gestionarà la resta de l’edifici format per una gran sala d’actes a la planta baixa, una terrassa en la part superior i diverses sales de petit i mitjà format.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.