Criteris i consells per encarar la represa als ateneus

Criteris i consells per encarar la represa als ateneus

Pla de retorn front la Covid-19 als ateneus

Informació oficial:

Catalunya entra en l’etapa de la represa

Portal amb tots els Plans de Desconfinament

Altres documents:

Recomanacions per a una pràctica coral saludable davant la Covid 19. Guia d’Higiene i Prevenció

Protocol de Nova Represa. Federació Catalana de Societats Musicals

Guía de buenas prácticas para el reinicio de la actividad escénica y musical en España

L’objecte d’aquesta Guia de bones pràctiques és oferir a les institucions culturals, teatres, auditoris, empreses de producció i exhibició d’arts escèniques i de música, i a companyies i col·lectius artístics un seguit de mesures bàsiques de prevenció i protecció, a més de recomanacions generals de seguretat de cara a la represa de l’activitat artística en els recintes escènics i de música en viu tancats i per a espectacles de carrer.

Criteris generals per a la realització d’actes culturals adaptats a mesures preventives davant de la Covid19 (editat per l’ICUB – Ajuntament de BCN)

L’objectiu d’aquest document és analitzar les problemàtiques específiques de cada tipologia d’aquests actes culturals, per extreure’n un seguit de criteris que permetin la seva realització adaptada a les mesures bàsiques de protecció i prevenció davant de possibles contagis per COVID 19, fins i tot abans de que hi hagi una situació de normalitat i sempre mitjançant un contrast i autorització prèvia per part de Protecció Civil i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Guia pràctica de seguretat i higiene per la realització d’espectacles d’arts de carrer (editat per Patea, Artekale i TTP)

Les Arts de Carrer aglutinen peces de totes les disciplines escèniques: teatre, dansa, circ i música, amb la peculiaritat de ser creades específicament per a ser representades en espais públics o llocs no convencionals. Les peculiaritats d’aquesta especialitat fan que s’enriqueixi amb multitud de maneres de relacionar-se amb el públic i això genera tres grans blocs de tipus d’espectacles: itinerants, estàtics i instal·lacions. Cadascun d’ells requerirà protocols lleugerament diferents.
De les mesures que proposa el document és necessari ressaltar que les creacions produïdes per a espais públics no tenen per què associar-se a multituds ni tampoc a la impossibilitat de controlar el nombre d’assistents a la representació.

Exemples pràctics: Pla de Desconfinament de l’Ateneu Barcelonès

El Pla de desconfinament de l’Ateneu Barcelonès pren com a referents les pautes marcades pel Ministeri de Sanitat del govern espanyol (Plan para la transición hacia una nueva normalidad) i els decrets de l’Ajuntament de Barcelona.
Pel que fa a la salut laboral i prevenció de l’edifici, s’ha pres com a referent el Procediment d’actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de la COVID-19, facilitat per l’empresa de prevenció de l’Ateneu, i els acords del Consell de Relacions Laborals de Catalunya.
El Pla és una guia de treball bàsica, establert seguint les fases i la descripció de les mesures preventives aplicades a cada àrea de l’Ateneu Barcelonès. Alguns dels apartats poden comptar amb un protocol complementari d’actuació.

Tags: represa

1 Comment

  • Publicat fa 27/09/2020

    joan siso

    Em sembla molt be gracies

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.