Els socis recuperen la memòria històrica de la societat escaulenca durant el confinament i en faran una exposició

Els socis recuperen la memòria històrica de la societat escaulenca durant el confinament i en faran una exposició

La Unió Escaulenca és l’últim ateneu que s’ha sumat a la delegació de les comarques gironines de la FAC i està més actiu que mai. Aquest any celebra el 150è aniversari i la junta ha estat treballant durant tot el confinament per seguir donant vida i reconeixement a l’entitat. Durant els últims mesos, han estat pensant i treballant per repensar mantenir l’essència del seu objectiu social, i han plantejat noves propostes de caràcter cultural sense deixar de banda les activitats tradicionals.

A més, durant aquest temps els socis de la Unió Escaulenca s’han dedicat a rastrejar i investigar la història i els arxius de l’entitat, i entre tots i totes han recopilat diverses fotografies i informacions, descobrint documents ben antics com, per exemple, unes actes del 1890. La intenció és dur a terme una exposició física permanent que, si tot va bé, s’inaugurarà aquest mateix estiu.

Encara pendents de l’evolució de les fases de desescalada, la Unió Escaulenca ha programat altres activitats pels mesos vinents, com les sessions de cinema a la fresca durant l’estiu o el cicle de poesia i arts a la tardor. Mentrestant, seguiran amb el manteniment i la millora del local social, una altra tasca que han realitzat durant els últims mesos, adequant diversos espais amb l’objectiu de fer-lo més funcional i mantenir l’esperit sociocultural del centre.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.