! NOVETATS: L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural modifica les condicions dels dos ajuts especials Covid-19

! NOVETATS: L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural modifica les condicions dels dos ajuts especials Covid-19

L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat de Catalunya, ha publicat una sèrie de modificacions als ajuts especials que es poden sol·licitar des del 25 de maig fins el 30 d’octubre, per la Covid-19.

Un dels canvis més rellevants és que les dues línies de subvencions convocades han passat a ser compatibles entre si. Us detallem les modificacions que cal tenir en compte de cada línia de subvencions:

a/ Subvencions per a despeses estructurals d’entitats afectades pel cessament de l’activitat cultural a causa de l’estat d’alarma amb motiu de la COVID 19, sent la seva dotació màxima de 2.000.000,00 d’euros.

Modificacions importants (DOGC Núm. 8151 – 10.6.2020):

Es modifica la base 3.2 de les bases específiques publicades al DOGC Núm. 8135 – 18.5.2020, i queda redactada de la manera següent:

Aquestes subvencions són incompatibles amb la línia de subvencions de l’Institut Català de les Empreses Culturals per a les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, publicades mitjançant la Resolució CLT/1073/2020, de 18 de maig (DOGC 8138, de 21.5.2020).

En canvi, són compatibles amb la línia de subvencions per compensar les pèrdues per anul·lació d’espectacles i activitats culturals durant el període d’estat d’alarma amb motiu de la COVID-19, publicades mitjançant la Resolució CLT/1028/2020, de 13 de maig (DOGC 8135, de 18.5.2020), i amb altres subvencions de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a la mateixa finalitat, sempre que l’import dels ajuts concedits no superi el cost de l’activitat que ha de desenvolupar la persona beneficiària.”

b/ Subvencions per compensar les pèrdues per anul·lació d’espectacles i activitats culturals durant el període d’estat d’alarma amb motiu de la COVID 19, sent la seva dotació màxima de 3.000.000,00 d’euros.

Modificacions importants (DOGC Núm. 8151 – 10.6.2020):

  • Es modifica l’objecte: aquesta línia de subvencions és convoca per contribuir econòmicament a compensar la reducció d’ingressos corresponents als espectacles i activitats culturals cancel·lades durant el 2020 amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19”.
  • Es modifica i s’amplia les persones beneficiàries del supòsit 2a): persones físiques empresàries, societats civils i mercantils, i entitats privades sense ànim de lucre, que el seu àmbit d’actuació tingui incidència a Catalunya, que realitzen activitats culturals remunerades […]
  • Es modifica el redactat del les persones beneficiàries del supòsit 2b): entitats privades sense ànim de lucre amb domicili a Catalunya que organitzen activitats culturals […]
  • Es modifica una de les condicions de la base 3: “Aquestes subvencions son compatibles amb les línies de subvencions de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i de l’Institut Català de les Empreses Culturals següents: Subvencions per a despeses estructurals d’entitats afectades pel cessament de l’activitat cultural a causa de l’estat d’alarma amb motiu de la COVID-19, publicades mitjançant la Resolució CLT/1030/2020, d’11 de maig (DOGC 8135, de 18.5.2020); Subvencions per a les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, publicades mitjançant la Resolució CLT/1073/2020, de 18 de maig (DOGC 8138, de 21.05.2020). També són compatibles amb altres subvencions de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a la mateixa finalitat, sempre que l’import dels ajuts concedits no superi l’import de les pèrdues d’ingressos objecte dels ajuts.”
  • S’afegeix a la base 3 que les activitats i els espectacles cancel·lats havien d’estar previstos que es realitzessin a l’àmbit territorial de Catalunya.

El procediment de concessió de les subvencions es tramita d’acord amb el règim de concurrència no competitiva, per la qual cosa es concediran les subvencions a mesura que es rebin, per ordre estricte de presentació de les sol·licituds, depenent del compliment dels requisits de participació i d’acord amb la disponibilitat pressupostària.

No deixeu escapar aquesta oportunitat !

Consulta les BASES, per poder-te presentar

Subvenció Extra COVID19 Estructural
Subvenció Extra COVID19 Ingressos

Us recordem que la Federació d’Ateneus de Catalunya posa a la vostra disposició el Servei de Subvencions on podreu fer les vostres consultes i/o tramitar la gestió de les vostres sol·licituds de subvencions.

1- Tramitació de la subvenció.
2- Seguiment del procés de la subvenció.
3- Justificació de la subvenció.
Si hi esteu interessats, envieu urgentment un correu electrònic a: ateneus@ateneus.cat

Tags: Covid-19

1 Comment

  • Publicat fa 28/05/2020

    Jordi Ferré Carbonell

    Consultar les Bases per poder-ma pesentar a les Subvenció Extra COVID 19 Estructural.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.