La FAC s’adhereix al Manifest a favor de la Cultura que impulsa el Cercle de Cultura

La FAC s’adhereix al Manifest a favor de la Cultura que impulsa el Cercle de Cultura

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha decidit adherir-se al manifest que impulsa el Cercle de Cultura a favor de la Cultura. El text insta a les administracions públiques, tant catalanes com espanyoles i de la Unió Europea, a impulsar un conjunt de mesures que permetin el manteniment del teixit productiu i l’activitat dels sectors culturals per garantir la continuïtat de la feina desenvolupada per creadors, artistes i treballadors de la cultura i de tots aquells ciutadans que hi participen a través de la cultura popular i tradicional.

Més enllà de la seva capacitat de crear impacte en el PIB i en l’ocupació, l’activitat dels sectors de la cultura és clau en la creació de competitivitat, dignitat, qualitat de vida i cohesió social a l’àmbit local, de Catalunya, d’Espanya i són, a més, un element fonamental per al rellançament del projecte europeu. Aquestes mesures han de contemplar tota la cadena de valor, que va des de la creació, la recerca, la conservació, la producció, la distribució, l’exhibició i la difusió.

És urgent donar una resposta positiva basada en incentius i ajudes econòmiques facilitadores de l’accés cultural i el consum, que siguin verificables, clares i directes als actors dels sectors de la cultura per preservar la continuïtat de les empreses, institucions, entitats i dels seus professionals.

El contingut del manifest al qual s’ha adherit la FAC es pot trobar al web del Cercle de Cultura, clicant aquí.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.