La FAC posa en marxa un sistema de videoconferències per a tots els ateneus

La FAC posa en marxa un sistema de videoconferències per a tots els ateneus

La Federació d’Ateneus de Catalunya, davant la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19, està treballant en posar tots els recursos possibles a l’abast de les entitats associades, amb la finalitat de preservar el treball que s’està fent per totes elles, des del confinament.

Una d’aquestes mesures és la web de videoconferències BigBlueButton, que funciona amb tots els navegadors web moderns: Chrome, Firefox i Safari; de diferents sistemes operatius: Windows i Mac; i també en diferents dispositius moderns: Android i iPhone. Amb això, la FAC vol facilitar que les entitats tinguin una eina per celebrar les trobades tant de juntes i assemblees com d’altres tipus de reunions de funcionament del seu ateneu, sense que això suposi un maldecap addicional.

BigBlueButton admet múltiples comparticions d’àudio i vídeo, presentacions amb capacitats ampliades de pissarra, com punter, zoom i dibuix, xat públic i privat, ús compartit de l’escriptori, VoIP integrat i suport per a la presentació de documents PDF i documents de Microsoft Office. A més a més, els usuaris poden ingressar a la conferencia com a espectador o moderador.

Com a espectador, l’usuari pot unir-se a la conferencia de veu, compartir la seva càmera web, i xatejar amb els altres. Com a moderador, l’usuari pot silenciar / activar el silenci dels altres, expulsar a qualsevol usuari de la sessió i convertir qualsevol dels usuaris en el presentador actual. El presentador pot carregar diapositives, vídeos i textos i controlar la presentació.

El web és iniciativa de la Federació d’Ateneus de Catalunya per a totes les entitats federades que hi estiguin interessades. Si voleu disposar d’aquesta eina poseu-vos en contacte amb la Federació ateneus@ateneus.cat i us n’informarem més.

Trobaràs la fitxa del servei a l’apartat de Comunicació del menú Serveis.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.