Les associacions i les fundacions podran reunir-se i adoptar acords per videoconferència durant l’estat d’alarma

Les associacions i les fundacions podran reunir-se i adoptar acords per videoconferència durant l’estat d’alarma

Justícia faculta les associacions i fundacions perquè, tot i que no estigui previst en els seus estatuts, puguin reunir-se i adoptar acords per videoconferència i altres mitjans telemàtics durant l’estat d’alarma pel COVID-19. No obstant això, degut a l’emergència sanitària, les entitats podran ajornar la presentació obligatòria dels comptes anuals i altres documents. Els terminis legals començaran a comptar a partir de la data de la finalització de l’estat d’alarma.

A més de la presentació dels comptes anuals, la norma també suspèn temporalment els terminis per a la seva elaboració i aprovació, i els previstos per a la reunió dels òrgans col·legiats. Si aquestes reunions ja havien estat convocades abans de la declaració de l’estat d’alarma, es podran ajornar o modificar. I es podran adoptar acords, fins i tot sense necessitat de reunió, perquè les entitats puguin continuar treballant quan sigui necessari.

Facilitats per a les juntes de propietaris

El nou decret llei aplica un règim similar per a les juntes de propietaris de les comunitats en règim de propietat horitzontal pel que fa a la suspensió de terminis, la celebració de reunions i l’adopció d’acords.

Les associacions i les fundacions es poden adreçar al correu electrònic dgdret.justicia@gencat.cat per resoldre dubtes sobre la normativa durant l’emergència sanitària.

Aquestes mesures estan incloses en un nou decret llei, ja aprovat pel Govern, que dona solucions per a la gestió d’aquestes entitats durant el confinament. L’objectiu de la nova regulació és salvaguardar els interessos de les associacions i fundacions en la situació extraordinària provocada per la declaració de l’estat d’alarma. La Generalitat té competències exclusives en matèria de dret civil.

1 Comment

  • Publicat fa 12/04/2020

    Beatriu QUINTANA

    A l Ateneu de lliça d Amunt teniem una assemblea prevista pel 25 de març per valorar 3 projectes d explotació del bar de l Ateneu, que ha quedat posposada.

    Degut a la situació actual, ens agradaria saberbsi hi hauria la posibilitat de fer la assemblea de socis de manera telemática: una assemblea en la qual es presentarien les candidatures i una votació del projecte mes ben valorat.

    Ens agradaria poder rebre assessorament per saber com podriem procedir

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.