El Banc de Sang organitzarà tres campanyes de donació de sang als ateneus federats

El Banc de Sang organitzarà tres campanyes de donació de sang als ateneus federats

La Federació d’Ateneus de Catalunya i el Banc de Sang i Teixits, han arribat a un acord per iniciar una col·laboració que sigui permanent en el temps perquè la gent dels ateneus tingui l’oportunitat de donar sang, a través de tres campanyes anuals: la de primavera, la d’estiu i la de Nadal.

Des de la Federació d’Ateneus de Catalunya fem una crida a tots els ateneus federats a adherir-s’hi i a participar de la iniciativa per tot el país, començant per la campanya de Primavera. Us convidem que, a la vegada, feu una crida als vostres socis per participar-hi, si finalment acolliu el Banc de Sang.

Què necessita el Banc de Sang per venir al teu ateneu? Què heu de fer i tenir en compte?

-Necessitem que tingueu una sala o un espai on s’hi puguin encabir almenys 6 camilles
-L’espai hauria d’estar aclimatat amb aire condicionat o calefacció
-L’espai també hauria de complir els requisits mínims d’accessibilitat
-Accés a la xarxa d’internet
-Taules i cadires

La campanya de primavera tindrà lloc entre els dies 20 d’abril i 24 de maig, i els ateneus ens haureu d’indicar quins són els dies que us van millor per organitzar-ho, dins d’aquest rang de dates. El rang d’hores que posa a disposició el Banc de Sang va de les 10h a les 14h i de les 17h a les 21h i els diumenges al matí.

Per inscriure-us a la iniciativa, haureu d’omplir un formulari en un termini màxim fins el 13 de febrer amb les dades de la vostra entitat, i els dies que suggeriu fer aquesta recollida de sang. Les dates triades han de ser definitives, per no malgastar els recursos que es dediquen a les unitats mòbils. És per això que el Banc de Sang necessita tenir una previsió amb més d’un mes d’anticipació de les sortides que hi haurà per confeccionar el calendari final que s’elabora a nivell de país, i gestionar bé els desplaçaments.

Tingueu en compte que en el moment de realitzar la campanya haureu d’assegurar al Banc de Sang com a mínim una xifra de 35 donants, per garantir la viabilitat de la donació de sang, i del desplaçament de la unitat mòbil del Banc de Sang.

Acompanya els teus actes d’una donació de sang, sigues #Sangfluencer!

Cada dia es necessiten 1.000 donacions de sang per atendre les necessitats dels hospitals. Amb una donació es poden ajudar fins a tres persones. Tant a l’estiu com al Nadal, les donacions baixen aproximadament fins el 25%, a causa dels canvis d’hàbit de la ciutadania per aquelles èpoques.

És per això que cal visibilitzar al màxim la recollida de donació de sang. Des de la FAC us suggerim que, com fan alguns municipis amb els programes de Festa Major, vinculeu la campanya de donació de sang a algun acte o alguna activitat que ja tingueu prevista, o per exemple també a la Diada de Sant Jordi, moments en els quals podreu aconseguir més afluència de gent.

Us proposem, també, que parleu amb les entitats del vostre entorn, i que teixiu aliances per poder acollir amb més èxit encara al Banc de Sang a casa vostra. Endavant!

Enllaços útils: 

Puc donar sang?

 

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.