El Consell de l’Associacionisme Cultural condemna la violència envers les dones

El Consell de l’Associacionisme Cultural condemna la violència envers les dones

Pep Morella ha assistit aquest cap de setmana, com a president de la Federació d’Ateneus, al Consell de l’Associacionisme Cultura Català, que ha acordat per unanimitat adherir-se al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les Dones, i ha condemnat qualsevol tipus de violència envers les dones i conductes contràries a la dignitat de les persones.

En una sessió celebrada dissabte, les entitats representades al Consell es van comprometre a fer tot el necessari per prevenir, combatre, denunciar i condemnar qualsevol possible conducta indigna i vexatòria envers les dones, i sense oblidar que la violència sexual també afecta a un sector de la població especialment vulnerable com és la infància. 

El Consell també fa una crida a la societat en general, i a l’associacionisme cultural en particular, a seguir treballant per eradicar aquestes conductes, amb el convenciment que la detecció i la denúncia, així com també la sensibilització social i la coeducació, són eines fonamentals per eliminar la xacra de les violències masclistes i sexuals.

Pacte per a la Reforma Horària

D’altra banda, durant la sessió també es van debatre les iniciatives del Pacte per a la Reforma Horària, i la seva implementació en el sector associatiu cultural. El Consell va comptar amb la presència del Sr. Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària, que va explicar el document “Objectiu 2025” d’accions i recomanacions per a la racionalització dels horaris i usos dels temps a l’Administració de la Generalitat, com a possible punt de partida  i exemple a aplicar en altres àmbits de la societat.

El Consell de l’Associacionisme Cultura Català és el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació amb la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural. Formen part del Consell 36 entitats, federacions i confederacions que representen a 3.600 entitats i gairebé 400.000 persones associades.

La lluita contra la injustícia i la defensa dels drets de les persones sempre ha format part de l’essència de l’associacionisme català, representat en un Consell que recull els diferents àmbits i sensibilitats.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.