Gran rebuda de la primera edició de la marxa cultural i solidària ‘Camins d’Ateneus’

Gran rebuda de la primera edició de la marxa cultural i solidària ‘Camins d’Ateneus’

Una trentena de persones han participat en una activitat inèdita en el món de l’ateneisme, i que a la vegada és cohesió, coneixement, participació solidària i comunitària. ‘Camins d’Ateneus’, una iniciativa original de la Delegació Territorial de la Ciutat de Barcelona, s’ha celebrat aquest passat diumenge 24 de novembre, i ha unit dos barris tan emblemàtics de Barcelona com són Gràcia i Horta, a través d’una marxa de poc més de vuit quilòmetres amb una pujada a la bateries del Carmel a la meitat del recorregut.

‘Camins d’Ateneus’ ha donat l’oportunitat als inscrits de trepitjar 6 de les entitats adherides a la Delegació Territorial, i conèixer algunes coses sobre elles, amb una petita visita explicativa a cadascun d’aquests ateneus. Així, el Centre Moral i Instructiu de Gràcia ha estat l’inici d’un recorregut que s’ha allargat des de les 8:30h del matí fins ben entrat el migdia, quan s’arribava al punt final del recorregut, a Lluïsos d’Horta. Enmig, entitats tant de Gràcia (el Centre Moral i Instructiu, El Cercle i Lluïsos de Gràcia), com d’Horta (l’Ateneu Hortenc, Foment Hortenc i Lluïsos d’Horta).

La sortida era lúdica i també solidària. Els beneficis de la marxa han ascendit a 132€, que aniran destinats íntegrament al Projecte Caliu, una entitat jove que proposa un espai d’acolliment al barri d’Horta. Aquests ingressos surten principalment de les inscripcions dels assistents. Les despeses de l’esmorzar i del vermut final les han assumit les entitats organitzants.

Degut a l’èxit d’aquest itinerari, la DT Ciutat de Barcelona valorarà organitzar noves edicions d’aquesta marxa, que no només ha permès descobrir i visitar 6 entitats emblemàtiques adherides a la delegació i a la FAC, sinó també conèixer alguns detalls històrics a través de QRs personalitzats per a cada entitat, que els marxants podien anar consultant a cada punt del recorregut, una informació que s’ha estat treballant des dels serveis tècnics de la pròpia Delegació. Camins d’Ateneus és, doncs, la primera etapa d’un camí que tot just comença.

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.