La Federació d’Ateneus recull el Premi Nacional de Cultura

La Federació d’Ateneus recull el Premi Nacional de Cultura

El passat dijous 4 de juliol, el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pep Morella, recollia en nom de tots els gairebé 180 ateneus “que des de la Sénia fins a Cadaqués, passant per Vilaller, estan repartits per totes les comarques de Catalunya i fins i tot també a la ciutat de Madrid”, el Premi Nacional de Cultura 2019 com a president de la federació, en una gala celebrada al Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat i davant un públic entregat i ple d’ateneistes que havien anat a fer pinya, i a rebre un reconeixement a la trajectòria de treball de tants anys des de les entitats.

Morella, en el seu discurs, va posar en valor la diversitat del món ateneístic, representat en múltiples denominacions “un ateneu, una societat, un casal, un Centre, un club, un foment…” que representen perfectament la idea de la cultura de proximitat. El president de la FAC va remarcar la necessitat també de potenciar la “Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, un projecte que amb només 4 anys d’existència ja compta amb més de 40 sales i 14.000 butaques que apropen les arts escèniques, professionals i amateurs, a tot el territori”, i el treball que es fa des de l’equip tècnic.

Què és el Premi Nacional de Cultura?

El Premi Nacional de Cultura és la distinció de més rang que existeix a la cultura catalana, i s’entrega a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, valorant-hi preferentment l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció, i tenint present la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió.

A més de la Federació, la Generalitat, a través del CoNCA, també ha distingit amb el Premi Nacional de Cultura a diverses personalitats i entitats que han merescut també aquesta consideració. La llista completa és la següent: Federació d’Ateneus de Catalunya, Maria Bohigas (editora i traductora), Jaume Cabré (escriptor), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Litterarum Móra d’Ebre · Fira d’espectacles literaris, Josefina Matamoros (artista), el Museu de Lleida, Clara Peya (compositora i intèrpret), Josep Ponsatí (escultor) i Carme Ruscalleda (xef).

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.