Som Premi Nacional de Cultura!

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha rebut el màxim honor en el camp de la Cultura catalana, un reconeixement explícit a la tasca que fan les entitats del tercer sector cultural i que la FAC comparteix amb tots els seus ateneus.

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura que atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA). Amb aquesta distinció, la Generalitat reconeix la tasca extraordinària de gestió de la diversitat ateneista del nostre país i de la contribució a la cultura durant els seus trenta-cinc anys d’existència, i pel fet de ser el motor de la tradició ateneista que, des del segle xix, ha canalitzat molts dels impulsos i els anhels col•lectius del país per millorar l’entorn, construir una societat més sòlida i promoure valors compartits per a la defensa de la cultura i la llengua catalanes.

Què és el Premi Nacional de Cultura?

El Premi Nacional de Cultura és la distinció de més rang que existeix a la cultura catalana, i s’entrega a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, valorant-hi preferentment l’excel•lència, la innovació, la trajectòria i la projecció, i tenint present la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió. L’acte d’entrega dels premis serà el 4 de juliol al Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat, un escenari que havia estat en desús des de 1988 i que darrerament l’ajuntament d’El Prat l’ha enderrocat i l’ha tornat a construir de nou. La FAC no estarà sola en aquesta cerimònia. A més de la Federació, la Generalitat, a través del CoNCA, també ha distingit amb el Premi Nacional de Cultura a diverses personalitats i entitats que han merescut també aquesta consideració. La llista completa és la següent: Federació d’Ateneus de Catalunya, Maria Bohigas (editora i traductora), Jaume Cabré (escriptor), el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, Litterarum Móra d’Ebre • Fira d’espectacles literaris, Josefina Matamoros (artista), el Museu de Lleida, Clara Peya (compositora i intèrpret), Josep Ponsatí (escultor) i Carme Ruscalleda (xef).

Deixa el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.