La cantautora Chloe Phillips, i els consellers Borràs i Puig, protagonistes de l’edició de desembre de la Revista Ateneus

L’edició de desembre de la Revista Ateneus, ha començat a arribar a les entitats aquest Nadal. El número 19 conté diversos continguts especials, com l’entrevista al conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, en el marc de la visita dels Ateneus i A Grup Vocal a Brussel·les, el passat mes de novembre.

L’entrevista de portada d’aquesta revista és per a la cantautora americana, Chloe Phillips, amb qui parlem de cultura i llengua, l’eix vertebrador d’aquesta edició de desembre. Phillips és coneguda pel gran públic català per la seva aparició al programa Katalonski de TV3 i l’estrena del single ‘Barcelona’.

La consellera de Cultural, Laura Borràs, atén la Revista Ateneus, en una entrevista que és tradicional cada vegada que hi ha un conseller nou al Govern. Amb ella repassem alguns temes d’interès dels ateneus, i d’altres més genèrics, i compartim una estona de cultura, anècdotes i coneixements, a la Sala Pompeu Fabra de l’Ateneu Barcelonès.

La revista també inclou entrevistes al president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, a la Maria Gràcia i l’Antònia Carbó d’El Círcol de Badalona, que ens relaten com s’organitzen Els Pastorets de Badalona, uns dels més antics, i expliquem a través de l’Imma Pulido i la Marta del Castillo, quina va ser la presència dels ateneus a l’Smithsonian Folklife Festival de Washington, i la importància dels ateneus en l’ensenyança de la llengua catalana.

En aquesta 19a revista, hom també hi podrà trobar els articles de les entitats, i el cas especial de l’ACPO de Canet, l’entitat que dedica esforços a recuperar l’Odèon, l’emblemàtic ateneu canetenc. L’Helena Picó ens explica com va anar el turisme ateneístic pel sud del País Valencià. La contraportada està reservada per a un home molt especial, Pepe Beúnza, el primer objector de consciència, que sorprendrà a tothom

La Revista Ateneus es pot descarregar gratuïtament des d’aquí, i hi ha la possibilitat de subscriure’s, per a totes aquelles persones que la vulguin rebre a casa en paper.