Descarregat la nova guia pràctica, l’envelliment actiu als ateneus

La Federació d’Ateneus de Catalunya posa a l’abast de totes les entitats federades la primera de les guies pràctiques de formació, la iniciativa documental perquè els ateneus tinguin una eina útil, pràctica i de ràpida consulta que els serveixi de referent per poder superar les casuístiques amb les quals es trobin durant la seva activitat habitual.

Després d’editar amb èxit un primer número, la ‘Guia Pràctica de Comunicació‘, la FAC publica ara la ‘Guia Pràctica: l’envelliment actiu als ateneus‘. En aquest treball, que ha estat elaborat per la dinamitzadora social Eva Bofias i l’advocada i directora del Postgrau d’Envelliment Actiu, Paulina Ballbè, hom hi trobarà diverses dades introductòries i definitòries de caire social, demogràfic i econòmic. Però també podrà respondre a preguntes com ara ‘Què és l’envelliment actiu’? ‘Quins són els seus quatre pilars?’, ‘Quina visió tenim de la vellesa?’.

L’obra, que ha estat elaborada després d’un intens treball de recerca, explica com han d’encarar els ateneus aquest fet, i proposa diverses activitats a dur a terme. Així, les entitats interessades, podran trobar accions, eines i propostes d’actuacions als ateneus amb descripcions acurades i recursos gràfics diversos. Per a qui en vulgui saber més, les darreres pàgines contenen la bibliografia essencial per treballar aquest àmbit de la vida.

L’obra, de descàrrega gratuïta, està editada per la Federació d’Ateneus. Per les entitats que vulguin un exemplar físic, el podran venir a buscar a la seu de la federació.

Descarrega la guia seguint l’enllaç!