Tot a punt pels 29ens Premis Ateneus

Dimecres 12 de desembre, a la sala noble de l’Edifici del Rellotge de l’Escola Industrial de Barcelona, a partir de les 19h, començarà la 29ena gala dels Premis Ateneus en la seva edició 2018. L’assistència a la gala és absolutament lliure per tothom. Els Premis Ateneus són els guardons que la Federació d’Ateneus de Catalunya convoca anualment, des de l’any 1989, amb l’objectiu de reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme cultural.

Enguany, el monòleg inicial anirà a càrrec del pallasso Jordi Pesarrodona, sobre qui aquest any ha pesat una causa per incitació a l’odi contra la Guàrdia Civil ja arxivada, i una d’oberta per impedir l’accés del mateix cos a un punt de votació en el municipi de Sant Joan de Vilatorrada l’1 d’octubre de 2017.

Durant l’acte, conduit un any més pel reporter de cultura popular valencià Pau Benavent, es procedirà a l’entrega dels premis en les següents categories:

El ‘Premi Jove, Proposa!’, el ‘Premi al Treball en Xarxa’, el ‘Premi a la Comunicació Associativa’, el ‘Premi a la Creativitat Artística’, el ‘Premi a la Capacitat d’Innovació’, i el ‘Premi al Foment de la Participació’.

Els Premis Ateneus també distingiran de manera especial diverses entitats: el Centre Cultural i d’Esbarjo d’Ivars d’Urgell i l’Ateneu Garriguenc de Les Borges Blanques pel seu 25è aniversari (1993), i l’Ateneu Agrícola de Lavern, la Societat Cumprativa i Recreativa La Cumprativa de Llorenç del Penedès, l’Orfeó Reusenc, la Societat Recreativa La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada i l’Ateneu de Sant Just Desvern en commemoració del seu centenari (1918).

L’acte comptarà amb la presència i els discursos de Salvador Casals, com a president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Bernat Valls, com a Director General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, i Oriol Lladó, com a Diputat Delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona.