Presentació del Manifest dels Amics de la Unitat Moral d’Europa

Olesaateneu i l’Associació Cultural Vibrant, de Barcelona, han impulsat la redacció d’un manifest anomenat “Manifest dels Amics de la Unitat Moral d’Europa” (aquí), actualització d’aquell que, amb el mateix nom, van impulsar un grup d’intel·lectuals catalans l’any 1914. (aquí).
Tant l’un com l’altre responen a una situació que no ha canviat gaire i que creuen que mereix un nou posicionament de la societat catalana envers una Europa amb la qual estan compromesos. El Manifest de 2018 va ser presentat a la Basílica del Pi a Barcelona el proppassat dia 27 de novembre, i serà presentat a Olesa el dia 14 de desembre a les set del vespre a l’Ajuntament. Més endavant es presentarà a diferents llocs del país.
L’acte comptarà amb la participació de Xavier Garcia-Duran, Salvador Prat i Míriam Garcia, redactors del nou manifest. També hi haurà la presència de dos bons coneixedors de la realitat europea: Fèlix Figueras i Joan Chicón. Tant Olesaateneu com l’Associació Cultural Vibrant de Barcelona posen l’èmfasi en convidar a tothom a aquest col·loqui i també a signar el manifest, així com a fer-ne la difusió que cadascú cregui oportuna.