La FAC entre les 214 entitats del CENS reconegudes als Premis Fabra

La consellera de Cultura, Laura Borràs, va fer entrega ahir de l’edició d’enguany dels VII Premis Fabra i del V Premi Robèrt Lafont. A banda de les persones que van ser guardonades, en ple Any Fabra -per cert-, la conselleria va voler fer una menció especial a les 214 entitats que formen part del Cens d’Entitats per al Foment de la Llengua Catalana. Entre aquestes, hi ha la Federació d’Ateneus de Catalunya.

La commemoració dels 150 anys del naixement del genial lingüista Pompeu Fabra, va ser l’eix vertebral de la cerimònia d’ahir al Teatre Nacional de Catalunya. La cerimònia va comptar amb una referència explícita a la llengua occitana, oficialitzada a Catalunya des de l’any 2006: “l’occità és l’altra llengua pròpia de Catalunya, i per tant, patrimoni de tots els catalans”. En aquest context, s’entrega també el V Premi Robèrt Lafont al professor emèrit de filologia romànica de la Universitat de Viena Georg Kremnitz.

Els altres distingits aquest any han estat l’Associació d’Editors en llengua Catalana, que ha obtingut el VII premi Pompeu Fabra en la categoria de projecció i difusió de la llengua catalana; els professors Mila Segarra i Neira i Jordi Mir i Parache, que l’han obtingut ex aequo en la categoria de trajectòria professional, científica o cívica; König, en la categoria socioeconòmica; l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, en la de comunicació i noves tecnologies; el presentador i cantant Halldór Már, en la categoria d’incorporació a la comunitat lingüística catalana, i el voluntari Ramon Rom Sagristà, en la de Voluntariat Lingüístic.