La FAC i la XTAC estrenen ‘OCTUBRE. Cançons per la llibertat’

El Teatre de Sarrià va acollir diumenge l’estrena de la producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i el mateix A Grup Vocal ‘OCTUBRE. Cançons per la llibertat’.

La producció estrella d’aquesta temporada del món ateneístic va brillar amb tots els himnes de la Nova Cançó que figuren al programa, d’on destaca la cançó composada especialment per a l’espectacle, ‘Octubre 17’, obra de l’actriu Lali Barenys amb música de Marc Sambola, i la versió de la popular ‘Catalunya Comtat Gran’, precursora de l’Himne d’Els Segadors.

El president de la FAC, Salvador Casals, present també a l’estrena, va destacar que “Com a país ens ha de preocupar el fet que tinguem joves que hagin de reaprendre les cançons dels seus pares i dels seus avis fins i tot en algun cas. Això és un indicador que la cosa no està funcionant massa bé”.

La posada en escena de l’espectacle va ser espectacular. El públic va vibrar amb les cançons i el grup va fer un parell de visos sorpresa en acabar. Casals va recomanar la programació del concert per als ateneus: “Tenim la sort de poder comptar amb una xarxa de més de trenta teatres arreu del país que poden programar aquest espectacle i volem que cadascun que programem cada temporada porti un missatge i un compromís, i amb això treballem. Hem de donar sentit a allò que fem i expliquem des dels ateneus”.

Contracta l’espectacle!

Des de la Federació us recordem que durant aquesta setmana l’espectacle està de gira per Barcelona, i posteriorment arribarà a diverses poblacions de tot Catalunya. Per poder contractar-la, us podeu posar en contacte a través nostre al correu ateneus@ateneus.cat o ens podeu trucar al 93 268 81 30.