La FAC edita l’obra guanyadora de la III Beca Terra d’Ateneus

La col·lecció provinent de la Beca Terra d’Ateneus ja ha donat a llum al tercer volum ‘La Taula del mirall’, de Guillem Vallverdú. El llibre, que es subtitula ‘L’Ateneu i l’associacionisme cultural i polític a la Selva del Camp 1878-1979’ és una obra que repassa aquest període històric de l’associacionisme en aquest municipi de la comarca del Baix Camp. L’obra ja està a disposició de les entitats, que la poden passar a recollir a la seu de la federació.

La beca sorgeix de la col·laboració entre la Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner, que anualment convoquen la Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus»,  amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat. L’objectiu d’aquest premi és becar un projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric.