La Principal de Vilafranca i el GATAP impulsen l’Escena Penedès

El Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès, conjuntament amb la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP), han impulsat el Festival de Teatre Amateur Escena Penedès, que se celebrarà durant els dies 21 a 23 de setembre d’enguany.

L’objectiu principal del festival és ben clar: donar visibilitat a les propostes teatrals dels grups amateurs de la comarca, en un format atractiu per al públic.

En aquesta primera edició es mostraran sis espectacles de cinc companyies de la comarca i una masterclass a càrrec de l’actor Enric Majó, repartits en tres dies i dos espais, el Teatre del Casal i la sala polivalent de l’entitat de la planta baixa del carrer del Migdia, 18.

Escena Penedès neix amb la voluntat “que tingui continuïtat i es pugui fer cada any“, com assenyalava en la presentació del festival el president de La Principal, Miquel Àngel Garcia. El gerent de l’entitat cultural, Salvador Casals, va posar l’èmfasi en el treball en xarxa amb la Coordinadora.

Des del GATAP, Valeri Laguna exposava la necessitat de lligar la tradició vinícola de la comarca amb el teatre. En aquest sentit, en finalitzar cada actuació es durà a terme un maridatge amb vins i caves del Penedès, on intervindran el director de l’obra i un representant del celler protagonista del maridatge. El festival també recuperarà el premi Rosa Florido, enfocant-lo a la producció inèdita de grups amateurs.