L’edició d’aquest any del FITAG comptarà amb la participació de dos ateneus de la FAC

El Grup de Teatre de la Societat La Lliga de Capellades i el de La Cate de Figueres formaran part de la programació del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona que comença demà.

El Grup de Teatre de la Societat La Lliga de Capellades, que es va fundar el 1978, ha programat l’obra ‘El Petit Príncep’ que es representarà al Teatre Municipal de Girona el divendres 31 d’agost, a les 19:30h.

Pel que fa al Taller de Teatre de La Cate, refundat el 2005, l’obra triada és ‘M’esperaràs?’, que es podrà veure demà dimarts 28 d’agost al Pati de les Magnòlies de la Generalitat, a Girona ciutat, a les 21h.

A més de l’actuació del Taller de La Cate de Figueres, la mateixa entitat ha estat una de les seus de la part prèvia del festival, diumenge 26, amb la pre estrena de l’obra ‘Exercicis sobre la llibertat’, una coproducció catalana i marroquina. Enguany, el Patronat de la Catequística també exerceix d’entitat delegada de la XTAC, una tasca que serveix per a observar si hi ha algun espectacle que sigui susceptible d’ésser programat a la xarxa de teatres.

El FITAG és un festival que defuig la rutina, la comoditat i la gestió automatitzada, perquè creu en la màxima que el teatre és viu i canviant, s’adapta als temps i evoluciona. El festival pretén entrar en una nova etapa en el món del teatre anomenat amateur, o no-professional, i se celebrarà dels dies 28 d’agost a l’1 de setembre, a les comarques gironines.