La FAC ja és a Washington!

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha enviat una representació a l’Smithsonian Folklife Festival que se celebra a Washington a partir d’avui i fins el 8 de juliol. L’Smithsonian és el festival de patrimoni cultural popular més important del món, i enguany Catalunya i Armènia han estat les cultures nacionals convidades.

La periodista Imma Pulido serà l’encarregada, en nom de la Federació d’Ateneus, de dinamitzar l’Espai Ateneu (Ateneu Exchange), que ja ha obert les seves portes avui amb una programació molt especial on no hi manca un espai a la cultura occitana. La cantautora Alidé Sans, un referent musical a la Vall d’Aran, hi presentarà la sessió narrativa ‘Language and Music in La Vall d’Aran‘.

Una altra de les xerrades interessants que s’han preparat per avui és ‘A Tale of Two Colles‘, una història dels Castellers, a través de dos exemples de colles catalanes. La conferència sobre la dieta mediterrània, a càrrec d’Imma Pulido, i una exposició sobre fotografia de carrer completaran l’activitat de l’Espai Ateneus d’avui.

El president de la Generalitat participa a la recepció oficial

Tant el Molt Honorable President Quim Torra com l’Honorable consellera de Cultura, Laura Borràs, van participar a la recepció oficial de benvinguda prèvia a la inauguració del festival que tindrà lloc durant el dia d’avui. El president va manifestar la voluntat que Catalunya esdevingui una de les “nacions lliures del món”. Abans va haver-hi una presa de contacte entre l’organització americana i tot l’equip de participants.

Des d’aquest espai us anirem informant de totes les novetats!