Els ateneus a la Mostra Som Cultura Popular 2018

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha participat, per segona ocasió, a la mostra Som Cultura Popular celebrada a l’antiga fàbrica Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona. Unes 16.000 persones han visitat la mostra centrada enguany en l’Educació i la Cultura Popularel patrimoni cultural immaterial; i els canvis socials associats a la transformació urbana i la gentrificació.

La Federació d’Ateneus hi ha estat present amb un estand informatiu a la Rambla d’Entitats i l’exposició “L’Ateneu és casa teva: literatura” al Museu Nòmada, junt a d’altres exposicions d’entitats del país. A més, ha celebrat la xerrada sobre el mapa d’assegurances per a entitats, de la mà d’Arç Cooperativa, amb Javier Gòmez, i la presentació del projecte “Mosaic ciutadà”, a càrrec d’Empar Cerezo i Alfons Tiñena, una iniciativa que treballa en base a les relacions existents entre associacions,  equipaments i ciutadania del barri de Sant Andreu, per incrementar el coneixement i la xarxa entre unes i altresen espais comuns.

El Som Cultura Popular està organitzat pel Servei de Cultura Popular de l’Ajuntament de Barcelona i per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Museu Etnològic de Cultures del Món de Barcelona, la Federació d’Ateneus de Catalunya, l’Associació per a la Difusió del Folklore i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Hi ha participat una norantena d’associacions, federacions i centres educatius. La mostra es preveu repetir d’aquí a dos anys, el 2020.