Som Cultura Popular 2018

Del 25 al 28 de gener es celebrarà la mostra Som Cultura Popular 2018, al recinte de la Fabra i Coats i a Can Fabra (Barcelona). La segona edició del certamen estarà dedicada al patrimoni cultural immaterial i als canvis socials, amb la transformació urbana i la gentrificació.

S’han programat xerrades relacionades amb els àmbits de la cultura popular, presentacions d’esdevenimentsllibresfestes… També es podran conèixer les entitats més de prop i veure una àmplia mostra d’exposicions de temàtica diversa.

El dissabte i el diumenge es podrà viure la cultura popular al carrer; gaudir de diferents actuacions a la plaça de Can Fabra amb falcons, música, dansa, castells i bestiari, i també ser-ne partícips gràcies als nombrosos tallers oferts per les entitats. En el marc del fòrum, també es podran consultar llibres, descobrir nous jocs i joguines de cultura popular i comprar vestuari i, fins i tot, timbals. El fòrum també vol reconèixer l’important paper que juga la cultura popular en l’àmbit educatiu, tot fent visibles experiències, bones pràctiques, recerques, projectes i formacions.

 

Els ateneus al Som Cultura Popular 2018

La Federació d’Ateneus de Catalunya, com ja va fer en l’anterior edició, hi participarà organitzant tres activitats:

Divendres, 26 gener 2018 /17-18h/ Escenari de presentacions
Curs “Noves eines per a la gestió d’assegurances a les entitats de cultura popular”

La Federació d’Ateneus de Catalunya, amb la col·laboració de la cooperativa Arç Assegurances, organitza aquesta formació per facilitar un document de consulta per a situar a les entitats en l’entorn legal que inclou obligacions asseguradores. El document és un mapa que ofereix consells pràctics per a la contractació d’assegurances vinculades a la llei i d’altres assegurances que, tot i no ser obligatòries, poden ser aconsellables pel bon funcionament de les entitats.
Ponent: Javier Gómez
Presentadora: Marta Rius

Dissabte, 27 gener 2018 /10.30-11h/ Fàbrica de creació
Presentació “El Mosaic Ciutadà”

Projecte pilot impulsat per la Federació d’Ateneus de Catalunya que es desenvoluparà de setembre a desembre de 2017 al barri de Sant Andreu de Palomar i al barri d’Horta. Es treballa en base a les relacions existents entre les diferents entitats, associacions, fundacions, equipaments, ciutadania, etc. del barri, tant públiques com privades, per impulsar o augmentar, si és que cal, la coneixença entre unes i altres, el treball en xarxa, les sinèrgies i els espais de coordinació comuns. La finalitat és aconseguir una major cohesió comunitària i cooperació territorial. El projecte compta amb el suport de l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona.
Ponents: Empar Cerezo i Alfons Tiñena
Presentadora: Glòria Jalón

De dijous 25 de gener al diumenge 28 de gener / Espai d’exposicions

Exposició “L’Ateneu és casa teva: literatura”

Coordinada per la Federació d’Ateneus de Catalunya i comissariada per Jordi Albaladejo, centrada en el fet literari a ateneus, casals i orfeons. Són 11 plafons que recullen el patrimoni bibliotecari, les aules de formació d’escriptura, els clubs de lectura, escriptors i escriptores, i les activitats vinculades amb la literatura i els ateneus. Aquesta exposició enceta la sèrie d’exposicions monogràfiques anuals “L’Ateneu és casa teva”.

Consulta tota la programació.