La Grossa cau en un ateneu federat!

Els Pastorets de l’Ametlla de Merola van repartir 8 milions d’euros de la Grossa de Cap d’Any.

Els Pastorets de l’Ametlla de Merola, un nucli de menys de 200 habitants de Puig-reig (Berguedà) han repartit 8 milions d’euros del primer premi de la Grossa de Cap d’Any, el 56.795. Els responsables dels Pastorets, secció pertanyent a l’Associació Cultural l’Esplai, van vendre 80 bitllets distribuïts en 8.000 participacions del número guanyador, que van adquirir a través d’Internet, que té la seu en un restaurant de Campdorà (Girona). Cada una de les participacions jugava 40 cèntims del número guanyador, traduïts en 8.000 euros per a cada participació.

Segons publica Regió 7, el president de l’Associació Cultural l’Esplai, Mateu Fité ha dit: “ha estat molt repartit i és una bona notícia per a un poble que no arriba als 200 habitants. A més, és una gran notícia, sobretot, perquè estem en les dates que estem representant els pastorets”. És la primera vegada que l’associació participa a la Grossa de Cap d’Any. “Sempre repartíem la de Nadal, però aquest any hem cregut convenient canviar i vendre participacions de la loteria catalana”, afegeix Fité.

L’Andreu Torras, de divuit anys i un dels protagonistes d’Els Pastorets, afegia que el motiu que els va fer descartar la compra de loteria de l’estat van ser els fets de l’1 d’octubre.

L’associació cultural s’havia quedat un talonari de participacions, el que els suposarà una injecció econòmica de 200.000 euros, part de la qual de ben segur permetrà desencallar la rehabilitació del teatre.

Una setantena de persones es van desplaçar el 31 de desembre a l’emblemàtic teatre de l’Ametlla, que acull bona part de l’activitat cultural del poble, per celebrar-ho.

Fotografia: Salvador Redó (publicada al Regió 7 el 31/12/2017).