Defensem la democràcia: Contra l’empresonament del nostre govern legítim

Defensem la democràcia: Contra l’empresonament del nostre govern legítim

La Federació d’Ateneus de Catalunya s’adhereix al posicionament  del Consell d’Associacions de Barcelona en defensa de la democràcia:

Davant l’empresonament, el 3 de novembre de 2017, del Vicepresident del govern català i de 8 consellers/es, i com ja va succeir amb l’ingrés a presó dels presidents de l’ANC i d’Òmnim Cultural, des de la Junta del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) lamentem profundament haver de tornar a denunciar l’actitud antidemocràtica d’un estat, l’espanyol, que ha posat tots els seus poders, entre ells el judicial, a disposició del posicionament polític dels partits que governen.

Empresonar idees polítiques és un dels trets definitoris de les dictadures. En canvi, en una democràcia tot està per fer i tot és possible i això no es pot quedar, només, en una frase feta. Les decisions estan en mans del poble i no als despatxos del poder. Per aquest motiu condemnem que l’estat espanyol no sigui capaç d’escoltar la voluntat dels catalans i catalanes, exercida democràticament i pacífica a les urnes. També condemnem que, a més, hagi emprés una croada repressiva contra el nostre govern legítim, primer anul·lant-lo a través de l’article 155 de la constitució i després posant a la presó líders de la societat civil i, ahir, persones amb responsabilitats polítiques que, simplement, treballaven per aplicar les idees i programes amb les quals es van presentar a les eleccions i per les quals van resultar escollides pel poble català.

Per tots aquests greuges, fem una crida a totes les associacions i a tota la ciutadania de la ciutat a seguir responent de manera pacífica, alegre i combativa a aquest embat, més propi del feixisme que d’una democràcia consolidada. Animem, doncs, a tothom a sumar-se a les diverses convocatòries de la Taula per la Democràcia i de la Crida per la Democràcia.

Jordis, Meritxell,  Josep, Oriol, Joaquim, Raül, Santi, Dolors, Carles, us volem a casa i lluitarem perquè hi torneu!  

Junta del Consell d’Associacions de Barcelona