“L’auca del senyor Esteve” arriba a Figueres després de girar per mig Catalunya

“L’auca del senyor Esteve” arriba a Figueres després de girar per mig Catalunya

Aquest gran clàssic del teatre català es representarà el proper 19 de novembre a La Cate

  • La Cate acull la primera producció teatral de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC)
  • Coordinada amb la Xarxa de Teatres Amateurs de Catalunya (XTAC), ha girat per més de quinze teatres de tot el país.
  • La companyia teatral Quatre per Quatre de Granollers representarà aquest gran clàssic de Santiago Rosiñol
  • Es tracta d’una funció teatral única adaptada per Santi Sans i dirigida per Frederic Roda

El proper diumenge 19 de novembre a les 6 de la tarda, l’entitat cultural La Cate de Figueres presenta el gran clàssic català “L’auca del Senyor Esteve”, una obra escrita el 1907 que retrata les escenes costumistes del barri barceloní de La Ribera a finals del segle XIX i se centra en l’enfrontament entre l’artista modernista i la societat burgesa.

L’obra és una versió adaptada de Santiago Sans i dirigida per Frederic Roda. Representada pel grup amateur de teatre Quatre per Quatre de Granollers, és la primera producció feta conjuntament en l’àmbit nacional per les 32 entitats que formen part de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC). La funció teatral ja s’ha representat a més de 15 teatres d’ateneus de tot Catalunya i seguirà girant fins a mitjans de l’any vinent.

El director de ‘L’auca del senyor Esteve’, Frederic Roda, va explicar en el seu moment que l’adaptació que va fer Santiago Sans de la novel·la de Santiago Rusiñol “té un toc contemporani” de manera de plantejar la dramatúrgia. Aquest tret, combinat amb l’elenc de 19 actors i actrius de diferents edats que composen la companyia Quatre per Quatre, ha convertit aquesta producció en un referent del teatre amateur d’aquest any.

Les entrades per l’espectacle, que tindrà lloc diumenge 19 a les 18h, tenen un preu de 10€ (8€ pels socis de La Cate) i es poden comprar online a la pàgina web de l’entitat: www.lacate.cat.