Seminari sobre espais de sociabilitats ateneístiques

Seminari sobre espais de sociabilitats ateneístiques

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) ha celebrat el Seminari “Espais de sociabilitats ateneístiques com a patrimoni material i immaterial“, el passat 27 d’octubre a l’Edifici de la Pia Almoina de Girona.

El president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, hi ha participat amb la conferència “El món ateneístic d’avui”.

Coorganitzat amb el grup de recerca ISOCAC, adscrit al Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha abordat els usos del patrimoni cultural i processos de patrimonialització i la realitat ateneística.

Coordinat per la dra. Montserrat Duch i Plana (Catedràtica d’Història Contemporània. Grup de Recerca Consolidat ISOCAC-Universitat Rovira i Virgili) i el dr. Joaquim Nadal i Farreras (Catedràtic d’Història Contemporània. Institut Català de recerca en Patrimoni Cultural-Universitat de Girona), el Seminari ha servit de punt de reflexió al voltant de la realitat ateneística a la Catalunya-Principat i la seva aportació al patrimoni cultural material i immaterial.