Puig i Cadafalch, un croquis

Puig i Cadafalch, un croquis

El proper dimecres 30 d’agost de 2017, a les vuit del vespre, a la sala Sants Teatre del Centre Catòlic de Sants (Barcelona) es presenta l’espectacle “Puig i Cadafalch, un croquis”, una co-producció de la Federació d’Ateneus de Catalunya i Teatre Obligatori amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Institut Català d’Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’actor Sergi Mateu es posa en la pell de l’arquitecte i polític Puig i Cadafalch en aquest espectacle de Marc Rosich. Per tal de commemorar l’any Puig i Cadafalch, que se celebra enguany, Teatre Obligatori i la Federació d’Ateneus de Catalunya presenten una peça teatral basat en la vida i obra del rellevant arquitecte.

A “Puig i Cadafalch, un croquis” es pretén apropar la figura humana de l’arquitecte i polític en forma de monòleg dramàtic construït a partir de fragments de les seves memòries i d’una selecció dels seus discursos més famosos.

Mateu interpreta de les figures capdals de la nostra història en un espectacle que, lluny de ser una visió enciclopèdica del personatge, pretén bastir un croquis de la seva figura. Un apropament més aviat expressionista a la seva persona, de manera que a partir dels seus pensaments més íntims es puguin oferir les quatre pinzellades clau que dibuixen la seva personalitat. Tot, per entendre la importància de les seves idees dins el seu moment històric, en el període convuls que va de finals del segle XIX fins a mitjans segle XX, després de la Guerra Civil, però també per subratllar la modernitat i l’actualitat del seu pensament, sobretot en defensa d’una cultura catalana universal i deslligada d’encaixos de supeditació a Espanya.

L’entrada a aquest espectacle és gratuïta.