Dia de l’Associacionisme Cultural Català 2017

Dia de l’Associacionisme Cultural Català 2017

109 activitats programades en 92 equipaments/entitats de 53 municipis catalans és el balanç de xifres de la celebració de l’edició 2017 del Dia de l’Associacionisme Cultural Català (DASC). Les entitats participants han fet jorades de portes obertes des del divendres 2 fins al diumenge 4 de juny per mostrar a la ciutadania la tasca diària, les instal·lacions i oferta associativa del país.

El dijous, 1 de juny, l’Orfeó Martinenc (Barcelona) va acollir l’acte oficial del DASC. Xavier Filella, president del Centre de Lectura de Reus, va impartir la conferència “La cultura que ha generat el Centre de Lectura de Reus”. La cobla Lluïsos de Taradell, va interpretar peces de Pep Ventura en motiu del

bicentenari del seu naixement, i el Ball d’Homenatge interpretat per l’Esbart Sant Jordi, van cloure l’acte.
També es van lliurar diplomes de reconeixement a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant aquest 2017.
L’associacionisme cultural a Catalunya
Catalunya compta amb més de 4.200 entitats culturals que apleguen més de 350.000 persones i representen 379 equipaments culturals associatius.