Formació gratuïta: dades obertes per a entitats

Formació gratuïta: dades obertes per a entitats

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, ha engegat accions formatives gratuïtes en matèria de dades obertes, adreçades a les entitats sense ànim de lucre.

Les formacions, que tindran lloc a la Casa del Mar de Barcelona (c/ d’Albareda, 1-13), seran del 3 de maig al 15 de juny.

PROGRAMA

  • Xerrada divulgativa inaugural. 3 de maig a les 19:00 hores.

Comptarà amb la presència de Jordi Foz, Secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya que explicarà el projecte. Hi participarà, també, Lourdes Muñoz, directora de la Iniciativa Barcelona Open Data, organització amb un profund coneixement de les dades obertes disponibles i de les possibles aplicacions de les Dades Obertes i que s’encarregarà de les formacions. Finalment, Enrique Rodríguez, analista de dades i investigador social, col·laborador d’Oxfam Intermón, explicarà la seva experiència real d’aplicació de les dades obertes en aquest camp.

  • Sessió de formació. Conceptes bàsics en Dades Obertes. 31 de maig i 8 de juny de 17:00 a 21:00 hores.

Es tracta d’una formació general sobre què són i què poden aportar les dades obertes a les entitats sense ànim de lucre. És una sessió adreçada als responsables de les organitzacions. Se’n realitzen dues convocatòries.

  • Formació específica. Del 6 de juny al 11 de juliol de 17:00 a 21:00 hores.

Consisteix en 6 sessions de 4 hores de durada dirigides al personal tècnic de les entitats que gestionen les dades dins de les organitzacions. Les persones assistents aprendran a cercar i a utilitzar dades de fonts públiques i també a publicar dades pròpies de la seva entitat.

  • Sessió participativa. 15 de juny de 18:00 a 21:00 hores.

En aquesta darrera sessió es donarà a conèixer i s’analitzarà el conjunt de dades que la Generalitat de Catalunya obre, però on també les entitats també podran fer aportacions i suggeriments per tal de millorar les polítiques d’obertura de dades del govern.

Amb la posada en marxa d’aquest programa, la Secretaria de Transparència i Govern Obert té per objectius divulgar l’aplicació de les dades obertes per la participació i opinió de les entitats i associacions respecte els afers públics, formar a les entitats sobre la possibilitat de reutilització de les dades obertes, promoure que les entitats obrin i comparteixin dades pròpies i fomentar la generació de valor social a través de l’ús de dades obertes.

Com s’hi pot participar?

Per a poder formar part del programa és necessari formalitzar la inscripció mitjançant aquest formulari.

Cal tenir en compte que l’aforament de cada sessió és limitat.