La FAC estrena L’auca del senyor Esteve, la primera producció coordinada per la XTAC

La FAC estrena L’auca del senyor Esteve, la primera producció coordinada per la XTAC

Aquest divendres, 3 de març, s’ha presentat a Barcelona la primera producció teatral de la Federació d’Ateneus de Catalunya, “L’auca del senyor Esteve”. Es tracta de la versió adaptada de Santi Sans, i dirigida per Frederic Roda, que el grup de teatre amateur Quatre per Quatre de Granollers, estrenarà el proper diumenge 5 de març als Lluïsos d’Horta.

Posteriorment es podrà veure a més de 20 Ateneus de tot Catalunya, coordinats dins la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya, la XTAC. De moment ja hi ha confirmades actuacions a la Germandat de Sant Isidre (Reus), al Cercle Bredenc (Breda), al Teatre Ponent de Granollers, a El Coro de Sentmenat o al Centre Moral d’Arenys de Munt entre molts d’altres. La presentació de la producció ha tingut lloc a La Puntual, el petit teatre de titelles, marionetes i ombres xineses, que té aquest nom precisament inspirant-se en la casa de betes-i- fils del mateix barri de la Ribera que Rusiñol va convertir en l’espai principal de L’auca del senyor Esteve.

La companyia Quatre per Quatre
L’inici del Quatre per Quatre es va fer humilment i de puntetes, representant els Pastorets per Nadal des de 1982. Amb els anys però, ha esdevingut una realitat, s’ha enfortit i consolidat. Avui té un llarg historial de muntatges teatrals i d’activitats relacionades amb l’art de talía. Ha escenificat obres de diferents autors com Segarra, Bumarchais, Labiche, Green, Brecht, Filippo, Coward, Dürrenmatt, Dunn, Boytchev, Sakespeare, Giradoux o Uhde: L’hostal de la Glòria, Les noces de Fígaro, La meva Ismènia, La sala d’estar, El casament dels petits burgesos, Nàpols milionària, La febre del fenc, Procés per l’ombra d’un ase, La bona persona del Sezuan, Vapors, El Coronel ocell, La Tempesta, La boja de Chaillot, Miracle a la casa negra, El cafè de la Marina, La visita de la bella dama, Granollers crònica d’una ciutat i L’estrany cas de la desaparició al tren de la Dra. Ludmila Kievancova entre d’altres.
Actualment ha actuat en més de cinquanta cinc poblacions de Catalunya des de la Cerdanya fins el Montsià i des de l’Urgell fins el Maresme, ha fet més de tres centes setanta representacions, els seus muntatges han estat vistos per mes divuit mil espectadors i ha estat guardonat tant a nivell col·lectiu com individualment.
La Federació d’Ateneus de Catalunya i la Companyia Quatre per Quatre han posat tots els esforços per trobar solucions i fer realitat el desig d’uns i la il·lusió dels altres. Estan segurs que la tasca que s’ha fet tindrà el reconeixement unànime d’aquells pels quals hi han posat totes les nostres esperances; els Ateneus i el seu públic.

Informació pràctica

Estrena de “L’auca del senyor Esteve”

Diumenge, 5 de març a les 18h

Lluïsos d’Horta

Venda d’entrades: aquí