Ha arribat el dia! Avui lliurem els Premis Ateneus 2016

Ha arribat el dia! Avui lliurem els Premis Ateneus 2016

Les Drassanes Reials de Barcelona seran l’escenari de l’acte de lliurament de la 27ena edició dels Premis Ateneus. Les entitats de l’àmbit associatiu cultural català seran reconegudes aquest vespre, a partir de 2/4 de vuit del vespre, en forma de guardons i diplomes.

En la present edició s’han presentat un total de 56 candidatures en sis categories diferents: Premi als Mitjans de Comunicació; Premi a la Creativitat Artística; Premi a la Capacitat d’Innovació; Premi a la Integració Social i Premi Jove, Proposa! (exclusives per a projectes d’entitats membres de la FAC); i Premi al Foment de la participació (oberta a associacions socioculturals del país).

En paral·lel, i en col·laboració amb el Diari Ara, ja s’ha fet pública la candidatura guanyadora del Premi de la Votació Popular, a la que optaven totes les iniciatives presentades. L’espectacle audiovisual “Happy!!!” del Cor Vivace del Cercle Catòlic de Gràcia (Barcelona) ha estat el projecte més votat a la pàgina web habilitada pel diari (amb un total de 57 vots, dels gairebé 400 emesos). L’entitat rebrà una subscripció durant un any al rotatiu i una col·lecció de pintures de Ramon Casas.

Durant l’acte també es reconeixerà amb diplomes els aniversaris destacats d’algunes entitats federades: Centre Cultural Els Catalanistes i Lluïsos d’Horta (Barcelona, 150 anys); La Concòrdia de Cabrils i Centre Instructiu i Recreatiu de Balsareny (125 anys); Centre Cultural i Recreatiu La Parra d’Avinyonet del Penedès, Patronat de La Passió d’Esparreguera i Societat Cultural Hortonenca de Sant Llorenç d’Hortons (75 anys); Casal de Vila-rodona (50 anys); Ateneu Josep Taverna d’Alforja i Ateneu de la Vall de Llémena de Cartellà (25 anys).

La Federació d’Ateneus de Catalunya treballa, des de 1983, al servei de les associacions culturals sense ànim de lucre i actualment aglutina més de 170 entitats de tot Catalunya, algunes d’elles amb gairebé dos segles d’història. Són objectius principals de la Federació cohesionar, defensar i representar el moviment ateneístic català, així com oferir serveis per fer el dia a dia de les entitats associades més fàcil.