Debatsenxarxa.cat: una comunitat virtual per a la reflexió

Debatsenxarxa.cat: una comunitat virtual per a la reflexió

L’associació Debatsenxarxa.cat, amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya, ha creat una plataforma per facilitar el debat reflexiu sobre temes d’interès social, polític o cultural. L’eina virtual permet intercanviar opinions i proposar debats nous, per crear una comunitat d’internautes en un entorn actiu i enriquidor. Per participar cal registrar-se, o accedir fent servir un proveïdor extern (Google, Twitter), entrant al portal www.debatsenxarxa.cat.

 

Amb aquesta plataforma posem a disposició de les entitats adherides a la FAC, una eina que podeu fer servir per proposar debats que reforcin la repercussió de les pròpies activitats ampliant el seu àmbit d’influència.

 

El debat és una de les formes que tenim les persones per relacionar-nos. Implica reflexió, comunicació, voluntat d’entesa. En un debat s’estableix un diàleg entre dues o més persones per expressar el nostre pensament sobre un tema que ens interessa. El debat ens permet tenir l’oportunitat d’intentar convèncer a l’altra amb la nostra opinió, però també d’escoltar i mirar de comprendre altres punts de vista i arguments.

 

L’objectiu principal d’aquesta nova plataforma és la de crear una comunitat de persones usuàries disposades a debatre temes de diversa índole de manera pausada i reflexiva, sense la immediatesa i la banalitat que semblen fomentar la gran quantitat de canals existents actualment a la xarxa, vinculats la majoria als grans mitjans de comunicació, i que estan sotmesos al vertigen de l’actualitat que fa que moltes opinions i comentaris quedin perduts enmig d’un allau d’informació.