Lluïsos d’Horta celebra 150 anys amb espais renovats

Lluïsos d’Horta celebra 150 anys amb espais renovats

A Lluïsos d’Horta s’ha festejat el 150è aniversari de l’entitat aquest dimarts, 6 de setembre, en una triple celebració: l’efemèride, la concessió de la Creu de Sant Jordi rebuda a principis d’any i la inauguració de la remodelació de les instal·lacions, que els ha permès obtenir la llicència d’activitats.

El president de l’entitat, Miguel Àngel Aguilar ha destacat “l’esforç dels socis que han fet possible arribar a aquest aniversari, fins i tot, fent front a les adversitats meteorològiques que en més d’una ocasió van omplir d’aigua les instal·lacions de l’entitat”. L’entitat té més de 600 socis.

Una de les instal·lacions que estrenen els Lluïsos és l’ascensor, un servei demandat des de feia dècades.

També ha tingut un paper destacat en la celebració la Creu de Sant Jordi que han rebut els Lluïsos enguany. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lloat el paper de l’entitat i la cultura popular com a eina de cohesió social i ha afirmat que “Horta no seria Horta si no fos per la tasca que han dut a terme els Lluïsos durant 150 anys”.

Des dels Lluïsos han agraït el suport econòmic que han rebut per part de les administracions però el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha respost que aquestes subvencions no s’han d’agrair perquè “és l’obligació del govern de la ciutat donar continuïtat a projectes centenaris com aquest”.