Salvador Casals al #3CCAV: “L’associacionisme té un ADN transformador”

Salvador Casals al #3CCAV: “L’associacionisme té un ADN transformador”

“Associacionisme i voluntariat són la mateixa cosa”. Amb aquestes paraules, Salvador Casals, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, ha donat el tret de sortida aquest divendres al 3er Congrés Català de l’Associacionisme i de Voluntariat   al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Ha estat l’encarregat de fer la conferència inaugural “El paper de l’associacionisme i el voluntariat en el marc d’un nou país”, on ha posat damunt la taula la necessitat d’acollir nous mètodes participatius a les entitats. Ha plantejat la possibilitat “d’obrir el sector a formes organitzatives menys presidencialistes”. Segons Casals, “més que participar, hem de transformar el món associatiu per implicar més gent”. “L’associacionisme té un ADN transformador”.

D’altra banda, Casals també ha denunciat que “els mitjans de comunicació públics nacionals no donen prou visibilitat al món associatiu i del voluntariat”. Planteja que “si creiem que l’associacionisme és un valor del país, necessitem més presència en els mitjans públics i a les escoles”.

La cita és un espai de debat amb el sector sobre 5 eixos clau que permetran fer una fotografia de la realitat del teixit associatiu del país: el dia a dia de les entitats i de les persones que hi participen; els recursos de les entitats; la relació amb l’Administració; la comunicació i la incidència de la difusió; el treball en xarxa.