Sigues TransparENT!

Sigues TransparENT!

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha obtingut el segell de reconeixement TransparEnt 2015, com a entitat exemplar de bones pràctiques en transparència i qualitat de la informació. És una de les 10 entitats que han participat activament en l’impuls del projecte TransparEnt, fruit d’un treball d’ordenament i disposició de continguts als respectius portals web sota criteris de qualitat de la informació transparent. Podeu consultar fàcilment tots els documents de la Federació a la pestanya «Som transparents».

TransparEnt és una eina adreçada a entitats sense ànim de lucre, que ens permet fer un autodiagnòstic de la transparència i obtenir una autoacreditació del nivell d’èxit assolit. Aquest projecte serveix per a posar al dia les entitats en matèria de transparència i qualitat de la informació que presenten al món i, així, donar compliment a la Llei de Transparència (2014). Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

La transparència és un valor que resulta imprescindible incorporar per a generar confiança i millorar la gestió. Cap institució pública o privada, que es proposi enfortir les relacions amb usuaris, treballadors, col·laboradors i amb la ciutadania en general,  pot defugir la responsabilitat de publicar informació completa i intel·ligible que faci possible el diàleg, la participació i el rendiment de comptes de les seves actuacions envers els interessos de tots els subjectes implicats i el conjunt de la societat.

 

Tingues un web d’entitat transparEnt!

Amb la voluntat d’ampliar i sumar en el projecte, la FAC insta a les seves més de 170 entitats federades a participar al projecte i adaptar els continguts dels seus portals web a la normativa vigent.

Si voleu saber quin és el grau de transparència del portal informatiu de la vostra entitat, podeu fer una prova del funcionament de l’eina d’autoavaluació clicant aquí.

Us podeu registrar i fer servir l’eina d’autoavaluació clicant aquí

Properament es publicarà el calendari de sessions formatives per a entitats interessades en donar compliment als criteris i models de bones pràctiques de transparència.