La Farinera, Ateneu del Clot busca un local definitiu al barri

La Farinera, Ateneu del Clot busca un local definitiu al barri

L’Ateneu del Clot fa una crida per rebre suport ciutadà a la dotació d’un local definitiu per La Farinera, Ateneu del Clot per tal que l’entitat, i totes les entitats que acull, puguin continuar la seva tasca al barri en un local en condicions i evitar així la seva desaparició.

L’entitat recull els suports al procés de participació ciutadana obert per l’Ajuntament de Barcelona, decidim.barcelona, per construir, pensar i debatre les actuacions i prioritats que configuraran el Pla Municipal de la ciutat, que marca el full de ruta pels propers tres anys.

 

Dóna el teu suport a la proposta en aquest enllaç.

L’Ateneu del Clot és una entitat històrica del barri molt activa en l’actualitat, amb més de 40 anys d’existència, nascuda dels moviments populars veïnals de resistència al règim franquista. La seva inicial reivindicació d’ús dels edificis abandonats de la antiga Farinera de Sant Jaume per ser-ne l’entitat gestora i dinamitzadora (objectiu que finalment no es va aconseguir) va ser el motor i l’impuls que amb el temps van permetre que el barri disposés de la infraestructura que avui és l’hotel d’Entitats La Farinera del Clot.

“L’Ateneu del Clot és una entitat absolutament arrelada al barri amb interessants activitats amb projecció al barri i obertes a tots els veïns, que al llarg dels anys ha acollit molts veïns en els seus tallers i activitats i ha proporcionat aixopluc i infraestructura a molts grups que han pogut desenvolupar les seves activitats eminentment culturals i de dinamització social. Crec que l’Ateneu del Clot ha de tenir un local definitiu”, segons el seu soci número 8, Jaume Elias.