El Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei acollirà la preestrena de “La Xirgu”

El Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei acollirà la preestrena de “La Xirgu”

1927. Falten unes hores per a que la companyia de Margarita Xirgu estreni “Mariana Pineda”, obra teatral del desconegut Federico García Lorca. La dictadura de Primo de Rivera amenaça amb la presió o el desterrament si es representa aquesta obra llibetària i cap actriu, llevat de “La Xirgu”, s’atreveix al desafiament. Res farà desistir a la Margarita fins que el seu amic i mentor Valle Inclán, i després, el mateix Lorca, li donin un ultimàtum: o ells, o l’estrena.

Aquest és l’episodi retratat a la pel·lícula “La Xirgu” (2015), dirigida per Silvia Quer, que es preestrenarà al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei el proper dia 24 de febrer a les 20h només per a les persones participants (amb invitació). El Foment ha servit de localització de gravació del film inspirat en l’actriu catalana més rellevant del segle XX, filla de Molins. Alguns dels esus convilatans han participat com a extres al llargmetratge. També es va rodar al Teatre Municipal de Girona. És una producció de Distinto Films en coproducció amb Televisió de Catalunya,Televisió de Galícia i Canal Sur.

El telefilm ha obtingut el Premi a la Millor Intèrpret per Laia Marull i el Premi D.O. Catalunya al Festival Zoom Igualada 2015.