El Centre de Llorenç del Penedès organitza la 9a edició del Sonaprop

El Centre de Llorenç del Penedès organitza la 9a edició del Sonaprop

La novena edició del Sonaprop de Llorenç del Penedès s’estrenarà el diumenge 14 de febrer, a les 19h a la finca d’Heretat Sabartès, amb l’actuació dels Trau, un dels grans debuts de l’any dins l’escena pop nacional. Acurades referències al so dels seixanta i dels setanta, sempre a cavall de la tradició i la psicodèlia. Presentaran el seu primer disc amb la banda al complet: “Déu vos Guard” (DiscMedi, 2015).

El segon concert del Sonaprop oferirà la música rock i la lírica agosarada del cantant i guitarrista Xarim Aresté, en format quartet, el diumenge 28 de febrer(19h). Després d’una llarga trajectòria amb Very Pomelo i també com a escuder de Maika Makovski, Sopa de Cabra o Sanjosex, ara presenta el segon disc en solitari, “La Rosada” (Bankrobber, 2015). La crítica l’ha alçat com el Millor Disc del 2015 (Enderrock).

El diumenge 6 de març (19h) serà el torn dels veterans Nyandú, que presentaran el seu últim disc BUM! (Música Global, 2015), amb el que han trobat la fórmula definitiva pel seu so. Fills del concurs Sona 9, aquest grup osonenc deixarà anar el seu pop-rock vitamínic, llaminer i enrabiat alhora a l’escenari d’Herertat Sabartès.

Per cloure el cicle, aquest any el Sonaprop oferirà un concert doble a l’auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals d’El Vendrell, el diumenge 17 d’abril (19h), a càrrec de pianista de soul Eduard Gener i de la guitarrista Núria Graham. Obrirà el concert el jove músic de Solsona, Eduard Gener, que presentarà en solitari el seu disc “Les Avingudes” (RGB Suports, 2015). Com a cap de cartell del cicle, i només amb dinou anys, l’osonenca Núria Graham ha guanyat el Premi Enderrock a Millor Disc en llengua no catalana per Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015). La crítica l’ha qualificat com “El diamant en brut més sorprenent del pop català emergent”.

El cicle de música del Sonaprop, organitzat des del teixit associatiu del municipi, especialment des d’ El Centre de Llorenç, pretén acostar alguns dels millors artistes del País al Penedès. Totes lesentrades del Sonaprop es podran comprar anticipadament a partir del 4 de febrer a través d’internet (www.sonaprop.ppcc.cat) o bé el dia del concert, tot i que l’organització adverteix que l’aforament és limitat.

Spot promocional del Sonaprop 2016: