15 joves es formaran per treballar a ateneus

15 joves es formaran per treballar a ateneus

L’atur juvenil és un dels reptes que cal abordar amb més urgència des de les diferents administracions públiques, tot cercant la complicitat del sector privat. Segons les darreres dades publicades de l’EPA , a Catalunya hi ha 185.300 joves d’entre 16 i 29 anys a l’atur. La taxa d’atur és del 29,3%, i augmenta fins a un 40,6%, entre els que tenen de 16 a 24 anys.

Per aquest motiu, la Federació d’Ateneus de Catalunya ha impulsat un projecte de formació i inserció laboral per a joves. El projecte compta amb el suport del programa de Garantia Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), a través del Fons Social Europeu. La iniciativa està adreçada a persones joves -d’entre 23 i 29 anys- que no estudien ni treballen, per capacitar-se com a tècnics culturals polivalents d’ateneus. La voluntat és millorar l’ocupabilitat d’aquests joves, amb formació professionalitzadora adaptada al territori, incentivant el retorn a la formació i la seva inserció laboral immediata. Amb orientació de guies professionals, el programa aspira a millorar les competències de l’alumnat, creure en el seu potencial i a estimular que identifiquin els propis recursos i els potenciïn.

La Federació ha recollit candidatures per ocupar les 15 places disponibles en l’edició d’aquest 2016. Durant el mes de febrer s’iniciaran les sessions formatives a Lluïsos de Gràcia (plaça del Nord, 7 Barcelona).

 

QUINES SÓN LES TASQUES D’UN/A TÈCNIC/A CULTURAL POLIVALENT D’UN ATENEU?

‒ Realitzar operacions administratives per a la programació i planificació d’esdeveniments de l’entitat.

‒ Col·laborar en accions de comunicació i promoció de l’entitat.

‒ Donar suport en tasques auxiliars tècniques dels espais escènics i espais polivalents, de gestió de la documentació o de la comptabilitat bàsica de l’entitat.

‒ Proporcionar atenció i informació operativa, estructurada i protocol·litzada als socis/es i usuaris/es.