Els ateneus a la Mostra Som Cultura Popular 2016

Els ateneus a la Mostra Som Cultura Popular 2016

La Federació d’Ateneus de Catalunya estarà present amb un estand i activitats a la Mostra Som Cultura Popular que es celebrarà del 21 al 24 de gener de 2016 a la Fabra i Coats (Sant Andreu). Durant quatre dies, la Mostra del Patrimoni Immaterial convocarà una trentena d’entitats de la ciutat de Barcelona i una vintena més d’arreu dels territoris de parla catalana per participar en una singular mostra d’entitats.

Els ateneus en una taula rodona i una exposició fotogràfica

El món dels ateneus hi serà present a través de dues activitats organitzades des de la FAC: una serà una taula rodona i l’altra una exposició fotogràfica. La taula rodona titulada “Per què els ateneus som cultura popular?” es realitzarà el 23 de gener de 2016 a les 12.15h a l’espai Josep Bota, amb persones rellevants dins del món associatiu i, especialment, dels ateneus.

D’altra banda, a partir de la publicació del llibre “Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània”, obra dels historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, la Federació d’Ateneus de Catalunya ha organitzat una exposició divulgativa homònima amb la voluntat de mostrar l’essència de l’associacionisme català a través del moviment ateneístic. L’exposició es podrà veure al Museu Nòmada, l’Espai Fàbrica de Creació de Fabra i Coats (Sant Andreu) durant els dies de la Mostra.

Paral·lelament, el 23 de gener, a les 10:30h a l’Ateneu L’Harmonia es reuniran les entitats que formen part de la Delegació Territorial de la FAC a la ciutat de Barcelona.

La Federació d’Ateneus de Catalunya serà present al certamen amb un estand informatiu a la zona de la mostra d’entitats.

Horaris:

Dijous 21, de 18.00 a 21.30 h
Divendres 22, de 10.30 a 21.30 h
Dissabte 23, de 10.30 a 21.30 h
Diumenge 24, de 10.30 a 14.30 h