4 entitats de la Delegació de Ponent reclamen el català com a llengua preferent a la Paeria

4 entitats de la Delegació de Ponent reclamen el català com a llengua preferent a la Paeria

  • L’Ateneu Popular de Ponent, el Cercle de Belles Arts, la Fundació Orfeó Lleidatà i el Sícoris Club entre les entitats signant de la moció.
  • Xavier Quinquillà, director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, ha estat designat com a portaveu de la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida.

Tretze entitats de Lleida han presentat una moció perquè el català continuï sent llengua d’ús preferent a la Paeria, entre elles, quatre integren la Delegació territorial de la FAC a Ponent. El document demana a l’Ajuntament que “ratifiqui el seu compromís amb la llengua, de manera que el català sigui i continuï sent la llengua d’ús preferent”. La iniciativa es debatrà aquest divendres al ple municipal de la Paeria.

Es tracta de la primera acció de la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida, que argumenta que el català és un “pilar bàsic i un element de cohesió i vertebració de la societat i, per tant, de la ciutat”. A més, recorda que les normes que regulen l’ús i la protecció del català han estat sempre aprovades “amb el màxim consens, evitant l’ús partidista”.

La moció, que s’ha presentat aquest migdia a la seu del Sícoris Club, ha estat impulsada per les entitats culturals lleidatanes Associació Arts de Ponent, l’Ateneu Popular de Ponent, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Centre Excursionista de Lleida, el Centro Latinoamericano de Lleida, el Cercle de Belles Arts, l’Esbart Arrels de Lleida, la Fundació Orfeó Lleidatà, el Grup Cultural Garrigues, el Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent, l’Associació Cultural Lo Sotrac, Òmnium Lleida-Ponent i el Sícoris Club.

Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida

En el mateix acte també s’ha presentat la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida, que neix amb la voluntat de continuar les sinergies creades. De fet, la moció sobre el català serà la primera acció del col·lectiu. Xavier Quinquillà, director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, ha estat designat com a portaveu.

Font: ACN