24 entitats formen la primera xarxa de teatres d’ateneus: la XTAC

24 entitats formen la primera xarxa de teatres d’ateneus: la XTAC

 La Fira Mediterrània 2015 ha servit d’escenari per presentar la Xarxa de Teatre d’Ateneus de Catalunya (XTAC) aquest diumenge a l’Auditori Plana de l’Om de Manresa. 24 entitats amb espais teatrals s’han adherit fins ara a la XTAC. Impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, aquesta és la primera xarxa de teatres d’ateneus de Catalunya, amb  9.300 butaques. A la jornada s’ha constituït el Consell de la XTAC i s’ha aprofitat l’avinentesa per a que cada ateneu presentés el seu teatre i l’activitat que realitza.

“La unió d’esforços dels teatres de la XTAC, permetrà un diàleg i intercanvi d’experiències molt profitós per a millorar la seva gestió i funcionament”, segons la responsable de la XTAC, Íngrid Marín.

“Aquesta nova xarxa que s’ha creat entre els teatres d’ateneus té molta potència i serà una gran eina per a treballar les programacions”, ha manifestat el membre fundador de l’Associació Cultural el Galliner, entitat encarregada de la programació del Teatre Kursaal de Manresa, Joan Morros, convidat a la presentació oficial de la XTAC.

Els programadors dels ateneus adherits han gaudit d’invitacions per als espectacles de la Fira. Per tal de formalitzar la inscripció, és necessari posar-se en contacte amb la Federació d’Ateneus a través del correu: xtac@ateneus.cat.