Nova vida comunitària als solars buits de Barcelona

Nova vida comunitària als solars buits de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat 3 mesos el termini per presentar propostes a la segona convocatòria del Pla BUITS, per posar a disposició de les entitats sense ànim de lucre 19 solars en desús de la ciutat. La pròrroga permetrà superar el període estival i donar més marge de temps a les entitats per tal d’acabar de tancar els seus projectes i definir els usos que volen donar a les noves ubicacions. Així doncs, les entitats tenen temps fins al 26 d’octubre per presentar les propostes.

La iniciativa afavoreix la implicació de la societat civil en la regeneració i dinamització del teixit urbà. Els nous emplaçaments de la convocatòria 2015 se sumen als 12 espais urbans que estaven en desús i des de fa més d’un any i mig gestionen diverses entitats veïnals donant-los un ús social i comunitari.

La resolució del Concurs està prevista pel mes de novembre. Al link www.bcn.cat/habitaturba/plabuits es poden veure les característiques de les parcel·les, els seus emplaçaments i les condicions del terreny.

Com presentar-se a la convocatòria?

Les entitats poden proposar projectes de manera individual o conjunta. Per optar a qualsevol dels solars oferts caldrà presentar les propostes abans que s’acabi el mes d’octubre, redactades en català o castellà. El format i la documentació a presentar es pot consultar a les bases de la convocatòria.

Part de la informació requerida, com els models de declaració de responsabilitat i la fitxa de projecte, es poden descarregar en el següent enllaç.

La documentació es pot presentar fins a finals d’octubre al registre de l’Àrea d’Hàbitat Urbà (Av Diagonal 240, 2ª planta), presencialment o per correu postal, o al registre de qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona.

Tags: Pla BUITS