La FAC s’adhereix al Correllengua 2015

La FAC s’adhereix al Correllengua 2015

Coincidint amb el vintè aniversari del seu comiat, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) dedicarà el Correllengua 2015 a una de les figures més versàtils del país: el poeta, cantant i actor Ovidi Montllor. Així doncs, el moviment se centra enguany en la difusió de l’obra, el compromís amb el país i la qualitat humana de l’artista alcoià.

Diverses associacions, coordinadores, plataformes i altres organismes d’arreu dels Països Catalans s’han adherit al moviment, la Federació d’Ateneus de Catalunya n’és una d’elles.

Com a novetat important de la present edició, la CAL coordina l’organització dels actes conjuntament amb Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. D’aquesta manera, moltes de les celebracions i actes del Correllengua s’emmarcaran dins la campanya Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances impulsada recentment per ambdós col·lectius, i se sumaran a la crida iniciada pel cantautor Feliu Ventura.

Esperem que aquesta sigui una de les edicions més festives, amb un ventall d’actes en record al compromís d’Ovidi Montllor amb el poble, la llengua i la cultura, i les llibertats nacionals. Així mateix, convidem tots els organitzadors locals a acompanyar el tradicional “llengua, cultura i llibertat” amb el lema de la Festa Ovidi “O juguem tots o estripem la baralla”.

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. Des de la CAL es coordinen centenars d’actes arreu del territori, especialment al Principat i a la Catalunya Nord.