La Unió fa la força per empènyer el futur teatre de la Unió Santcugatenca

La Unió fa la força per empènyer el futur teatre de la Unió Santcugatenca

El mes de juliol s’ha presentat l’avantprojecte de rehabilitació de la seu de La Unió Santcugatenca elaborat pel despatx d’arquitectes barceloní Dilmé Fabré Torras i Associats. Les obres, que podrien començar l’estiu de l’any que ve, tindran un pressupost aproximat de 3 milions d’euros i duraran 2 anys.

 

La proposta, batejada amb el nom ‘La Unió fa la força’, ha concebut el nou edifici integrant funcions i serveis en què s’estableix una relació visual i vital entre l’espai públic i el seu interior, amplificant el caràcter cultural i cívic d’aquesta institució centenària. Es tracta d’un edifici de gairebé 3.000 metres quadrats repartits en planta soterrani, planta baixa, planta primera i planta segona –una més de les que té actualment l’equipament–.El nou teatre tindrà l’escenari i la platea al mateix nivell, les butaques seran retràctils i la capacitat de la sala serà de 400 espectadors asseguts i 900 de peu.

 

El pati s’erigeix com el nucli central de l’equipament, la Sala Anselm Clavé podrà dividir-se en dos i els espais per a les activitats de les seccions guanyen terreny. A més, el futur equipament incorporarà mesures per a la recuperació de l’aigua, l’estalvi energètic i les energies renovables.